Æble/blomme-marmelade med kanel

Duften af hjemmebagte morgenboller breder sig, teen står varm på kanden, der er friskpresset juice i glasset, avisen er hentet, stearinlysene brænder, og den hjemmelavede marmelade står klar til at forkæle en morgenbolle med ost.
Mhhh, sådan et setup ser jeg gerne på lørdag – med Mads og Monopolet i radioen.

Hjemmelavet marmelade er altså bare en ekstra luksus at forkæle morgenmaden med. Det er så simpelt og nemt at lave, men det smager bare dejligt. Jeg er vild med, at man kan sylte lige præcis, de frugter man allerbedst kan lide og tilføje de krydderier, man har lyst til. Så får man en marmelade lige efter hjertet. Her har jeg syltet blommer og æbler fra mine forældres have, og forkælet dem med masser af kanel. En skøn forening, der smager af indehygge i varmen.

Jeg bruger som regel syltesukker, som er sukker tilsat pektin, for så er det ingen sag at få efterårets høst til at vare hele vinteren.Æble/blomme-marmelade med kanel, 1 glas

250 g æbler
400 g blommer
325 g syltesukker
1 spsk citronsaft
2 spsk kanel

Rens og snit æbler og blommer i mundrette bidder. Bland frugt, sukker, citronsaft og kanel i en gryde, og lad det simre i 15 minutter til frugten er kogt ud.
Hæld marmeladen på et skoldet patentglas, og stil det på køl. 

Nydes allerbedst på friskb(r)agte boller, vafler eller pandekager 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *