♡ 4. Karamelhjerter ♡

KaramelhjerterI Julekalenderen i dag får I en lille reminder om en klassisk julegodte med et tvist.
Husker I disse fine karamelhjerter? De er fra sidste år, men bestemt et godt bud til julekonfekten:

Ser I Den Store Bagedyst?
Jeg ser ikke ret meget fjernsyn, men Den Store Bagedyst, dét er en af de få udsendelser, jeg følger med i! Det er hyggetv med smag :-D
Nåh, men i udsendelsen i går skulle de lave fyldte chokolader, hvor udfordringen var at få lavet det helt rigtige chokolade-knæk; hvilket var ret pudsigt, for jeg havde dagen før kastet mig ud i samme chokoladeudfordring.
Jeg lavede fyldte karamelhjerter.
Hjemmelavet karamel i en skal af mørk chokolade med den allerfineste glans og det allerlækreste knæk. Selvfølgelig kan de ikke helt hamle op med den fine fru Blomsterbergs, men det er der vist ingen, der kan..!
Øvelse gør mester, dog, og jeg er ganske stolt af mit værk. Guldkarameller spicet op med kærlighed!

Karamelhjerter

Karamelhjerter, 15 stk.

1 dl hjemmelavet karamel (af en dåse kondenseret mælk, der har kogt i 3 timer)
180 g mørk chokolade

Temperering af mørk chokolade:
Hak chokoladen og smelt 2/3 af mængden i en skål over vandbad. Når chokoladen er 55 grader varm tages skålen af vandbadet, og den resterende mængde chokolade blandes med den smeltede. Chokoladen smelter nu sammen, og når den er afkølet til 28-29 grader, sættes den tilbage over vandbadet og opvarmes til 31 grader. 
Hvis chokoladen når over 34 grader på dette stadie, må man temperere forfra. 

Fyld chokoladeformen med al chokoladen, bank formen ned i bordet, for at fjerne eventuelle lufthuller. Hæld chokoladen ud af formen igen, og stil den i køleskabet i ca. 10 min. Tag de nu stivnede chokoladeskaller ud af køleskabet (stadig i formen) og fyld dem med karamel. Læg til sidst et låg af chokolade over karamellen og skrab kanterne af formen rene. Lad chokoladen størkne helt i køleskabet.
Nu kan karamelhjerterne bankes forsigtigt ud af formen og nydes.

Snickers

Jeg eksperimenterede lidt med hjemmelavet snickers. Udover karamel puttede jeg et par saltede peanuts i nogle af formene. Dén variation var også god og sød.

Med to karamelhjerter i den ene hånd og en god kop kaffe i den anden, er man sikret ægte vinterforkælelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *