3 podcasts jeg lytter til

Når jeg rydder op, gør rent eller laver mad. Når jeg går tur, strikker eller er på farten gør jeg det.

Lytter til podcasts.

Det er jo egentlig ikke en ny ‘ting’ – min mor f.eks. har lyttet i mange år, men det er først for nylig, jeg har fundet fidusen ved det – eller måske bare nogle podcasts, jeg synes var spændende. Og nu forstår jeg godt begejstringen. Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele min begejstring med jer, så her får I tre af de podcasts, jeg er begyndt at lytte til.

Hjernekassen på P1
DR P1 podcast med Peter Lund Madsen og den eller de kompetente gæster, han har inviteret ind til en snak om dagens emne. Så inspirerende, informerende og hjertevarmt på én og samme tid. Peter Lund Madsen er så meget nede på jorden med sin rolige, behagelige stemme. Han er nysgerrig på at lære selvom han besidder fantastisk meget viden selv. Jeg lærer så meget af det program – alt fra feminisme, ordblindhed, de danske dialekter og fremtidens madvarer – samtidig med at jeg råhygger mig. Perfekt når man lægger tøj sammen, rydder op eller lignende.

Martiny Podcast
Emma Martiny er en stjernedygtig blogger, der tilmed laver sine egne podcasts. Hun formidler girlpower på høj plan, og man kan kun blive inspireret af at høre hende fortælle og tale med andre powerkvinder. Det er venindesnak lidt som havde man siddet med sine egne veninder og diskuteret diverse emner – bare uden at man kan bidrage til samtalen, selvfølgelig. Jeg er tit enig, somme tider uenig, men vigtigst af alt får jeg tænkt nogle tanker, som jeg helt sikkert ikke havde overvejet, hvis ikke jeg havde lyttet til podcasts’ne.

Religionshistorier
Jeg har kun hørt et enkelt afsnit af Religionshistorier, men når man som mig elsker ‘gamle dage’ og historier om disse, kan man altså godt få optur over det her 😉 Det handler om religion i et historisk perspektiv – hvilken holdning har man haft til alkohol i det gamle Egypten? Hvem var Martin Luther for en starut? Og hvordan kunne scientology egentlig overbevise så mange mennesker? Det er nogle af de emner, der bliver beskrevet i et letforståeligt sprog, og på en helt-nede-på-jorden-måde, så alle kan være med. Gode lydeffekter er med til at løfte stemningen, og det er bestemt ikke så langhåret, som det lyder. Men klog, det bliver man!

Pssst: Jeg må lige anbefale Den grå side med Søren Rasted også. Her inviterer han fire mandlige gæster ind i studiet for at læse erotiske noveller højt. Jeg sørger altid for at lytte til podcast’et derhjemme, for jeg tror virkelig, at folk ville kigge, hvis jeg pludselig bryder ud i høj latter. Jeg griner simpelthen helt nede fra tæerne af de kommentarer, fortællinger og jokes, de fyrer af. Det er mandehørm på høj plan, og det kan altså også være ret befriende! Bevares, det er ikke for sarte ører, men man kan snildt abstrahere fra det, og så er det altså bare herligt.

Lytter I til noget andet godt? Inspirer endelig i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *