♡ 24. Chokolademedaljer med mandelkrokant ♡

Chokolademedaljer med karamelliserede mandlerSå nåede vi Julekalenderes sidste låge, og bag den gemmer sig Chokolademedaljer med mandelkrokant. Nemme at lave, men uimodståeligt delikate at spise.
Jeg har ikke skrevet mængder i opskriften, for det giver lidt sig selv, hvor mange man får lavet. Og man kan helt selv bestemme, hvor meget fyld, man vil drysse på.
100 g chokolade giver dog ca. 50 små medaljer.
Måske det er et lille tidsfordrivsprojekt for de mellemste størrelser, der alligevel synes, at der er meeeeget lang tid til i aften? 😉

Chokolademedaljer med karamelliserede mandlerHerhjemme er der ikke en eneste, der kan nå at kede sig i løbet af dagen. Vi samarbejder om det hele og gør selv de mindste forberedelser hyggelige. For mig er hele dagen en festdag, som starter allerede, når jeg slår dynen til side om morgenen.
Selve juleaften kickstarter vi med Dinseys Juleshow. Ingen jul uden Disney og Jesper Fårekylling. Herfra er det rent råhygge, dejlig mad, kærlighedsgaver, julelys i øjnene og meget mere rart; lige som det skal være.

Tusind tak fordi I har fulgt med i Lammeskyens Julekalender og talt ned til den store aften sammen med mig. Det har været en sand fornøjelse at dele ud af mine (søde) juletraditioner og yndlingsjulegodter. Jeg håber, at I har nydt det bare halvt så meget som mig.

Jeg ønsker jer en rar, hyggelig og magisk aften med dem I holder allermest af.
Fra lille mig til alle jer: Rigtig glædelig jul! Chokolademedaljer med karamelliserede mandlerChokolademedaljer med mandelkrokant

Mandler, smuttede (eller hasselnødder, valnødder eller måske saltede peanuts?)
Sukker, lige så mange gram som nødder (altså 1 til 1)
Mælkechokolade (eller hvid, eller mørk…)

Start med at smutte og hakke mandlerne groft. Smelt sukkeret på en tør pande. Når al sukkeret er brunt – men ikke brændt – tages panden af varmen, og mandlerne hældes på panden. Rør hurtigt rundt, så karamellen bliver jævnt fordelt med mandlerne. Hæld blandingen over på et stykke bagepapir og lad den afkøle helt. Hak mandlerne til krokant. Jeg hakkede mit mellemgroft.
Smelt chokoladen over vandbad. Hvis du vil opnå det “rigtige” knæk, skal du også temperere den. (Guide her) Fordel chokoladen med en ske i små runde medaljer på et stykke bagepapir. Drys med mandelkrokant og lad chokoladen hærde.
Opbevares i tætsluttende beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *