♡ 22. Risalamande ♡

RisalamandeIiiiih, juleaften nærmer sig!! I dag åbner vi den 22. låge.
Jeg er 5 år igen (indrømmet: Det har jeg været hele december..) og kan slet ikke vente til den store aften! 😀

I dag holder vi en slags minijul med mine bedsteforældre, hvor vi skal pynte juletræ, udveksle julegaver og spise flæskesteg. Vi tager lidt forskud på gaveglæderne og julehygger.
Vi skal dog ikke have brunede kartofler, risalamande og danse om juletræet. Det gemmer vi til juleaften, hvor det er HELT rigtigt!Risalamande RisalamandeFor ingen jul uden risalamande!

Da jeg var lille kunne jeg ikke lide den klassiske juledessert. I stedet fik jeg is, og da jeg blev lidt ældre, fik jeg i stedet risengrød. Sjovt nok gemte der sig altid en mandel i min børneportion – heldigt 😉 Det er faktisk først for et par år siden, at jeg er blevet så voksen, at jeg kan spise det samme som resten af selskabet og dermed være med i den lidt  mere fair konkurrence om mandelgaven.
Men i år er der 50-50 chance for, at det er mig, der løber afsted med gaven. Min eneste konkurrent er nemlig min far. Hep på mig.

RisalamandeRisalamande, 4 pers.

5 dl risengrød uden salt
1 spsk sukker
1 vanillestang
50 g mandler
2 dl piskefløde

Bland den kolde risengrød med de hakkede og smuttede mandler, sukker og vanille. Pisk fløden til flødeskum og vend det i grøden. Server risalamanden kold med (varm) kirsebærsovs.

Tip: Risalamanden kan sagtens laves dagen i forvejen og bare opbevares i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *