♡ 20. Honningkagekager ♡

HonningkagekagerBag dagens låge dukker saftige, krydrede honningkagekager med sneklar frosting frem. I dag er det 4. søndag i advent. Sidste weekenddag inden juleræsets sidste spurt sætter ind. Stilhed før storm!

Hvorfor ikke bruge dagen i venner eller families selskab, geare helt ned og nyde julefreden. I julen har man tid til at have tid..HonningkagekagerJeg elsker at glæde andre mennesker – om det er med dyre gaver, en hjemmebagt kage eller et ekstra kram er underordnet. For mig har det nemlig hverken noget med penge, prestige eller pligt at gøre. For mig handler det simpelthen om at vise omtanke, omsorg og nærvær.

Hjemmebag er noget (næsten) alle bliver glade for. Det kan samle folk, vi kan glæde os sammen og hygge. Og lige netop hyggen er noget, især danskerne, er kendt for. Ingen hygge uden et eller andet godt at spise eller drikke. Godt jeg er født og bor i Danmark! Jeg ELSKER at hygge! Og julen er lige netop en hyggetid.

Så jeg foreslår: Inviter venner eller familie over til honningkagekager, kaffe og adventshygge. Det er den form for hygge, der aldrig slår fejl.

Glædelig 4. søndag i advent!HonningkagekagerHonningkagekager, ca. 20 stk.

3/4 dl kogende vand
1 tsk natron
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt nellike
1/4 tsk stødt muskatnød
Et nip salt
55 gram smør, stuetemperatur
50 g rørsukker
50 g muscovadosirup
1 æg

Hæld det kogende vand i en skål sammen med natron. Sigt mel, bagepulver, krydderier og salt sammen i en anden skål. Pisk smør og rørsukker i natronvandet og tilsæt derefter langsomt sirup og melblandingen under piskningen. Tilsæt også ægget under fortsat piskning, når dejen er ensartet.
Fordel dejen i muffinforme og bag dem ved 180 grader i 15-20 minutter. Tjek med en tandstikker, at dejen ikke hænger ved. 
Køl kagerne af på en bagerist. 

Cream cheese-frosting

150 g flormelis
25 g smør, stuetemperatur
65 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt

Pisk flormelis og smør sammen ved medium hastighed indtil det er godt blandet. Tilsæt den iskolde flødeost på en gang og pisk først ved medium hastighed og derefter på maks hastighed i fem minutter.
Hæld frostingen i en sprøjtepose med tyl og pynt kagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *