♡ 2. Risengrød ♡

DecembermumsDeeeet eeeeer RISENGRØD….der er bag julekalenderes låge i dag. En ægte juleklassiker, der bare aldrig slår fejl! Faktisk er vi i min familie overbevist om, at risengrøden bliver allerbedst, når den har kogt over. Hvilket den gør 3 ud af 4 gange 😉

Så I julekalender i fjernsynet i går? Hvad synes I om den? Personligt synes jeg, at det er svært at vurdere ud fra de første afsnit. Jeg skal lige rigtig ind i stemningen, lære hovedpersonerne bedre at kende, før jeg kan vurdere om det er godt eller skidt.
Når jeg nu tænker over det, så har de fleste julekalendre gennem tiden været virkelig hyggelige og søde. Og det er nemlig det eneste krav jeg har til en julekalender: At den skaber sød, god og råhyggelig julestemning.

Her får I opskriften på den klassiske risengrød. Jeg har eksperimenteret med både fuldkornsgrødris og perlebyg, men nogle ting, skal man ikke eksperimentere for meget med. Risengrød skal være som risengrød er bedst: Cremet, sød og blød.Risengrød - som nisserne elsker den Risengrød - som nisserne elsker denRisengrød, 4 nisser

2,5 dl vand
2 1/4 dl grødris
1 liter mælk (til hverdag bruger jeg mini, når det skal være luksus bruger jeg sød)
Salt

Vandet hældes i en gryde og risene tilsættes, når vandet koger. Lad vand og ris koge i 2 min. Tilsæt herefter mælk, og lad det simre i ca. 35 min under jævnlig omrøring. Smag til med salt lige inden grøden er færdig.
Servér med gavmildt drys af kanelsukker og en rund klat smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *