♡ 18. Kærlighedshorn ♡

KærlighedshornI dag har jeg fundet en god gammel ven frem. Weekend-/eller måske endda ferie-morgenerne bliver bare ekstra gode med sådan en godte til kaffen. Rigtig dejlig fredag og 18. december til jer!

Da jeg havde karamelflip for et par uger siden, bagte jeg de her kærnemælkshorn en søndag morgen. Søndagsforkælelse til min kære familie.
De blev virkelig vel taget i mod, og jeg vil også sige, at jeg var ganske godt tilfreds med dem. De var meget delikate og et vaskeægte blæsevejrs-hygge-horn, som både kan spises til formiddagskaffen, på picnic i skovens fine efterårsfarver (begge er testet og godkendt) eller til aftenteen med tæppe og en god film i fjernsynet.

Dejen bliver slået op om aftenen. Om morgenen skal hornene faktisk bare formes, fyldes og bages, og så har man lune kærlighedshorn klar til nydning.
Mon familien skal forkæles lidt her i ferien? Eller måske i weekenden?

Kærlighedshorn KærlighedshornKærlighedshorn med æble og karamel, 10 stk.
Inspiration fra Valdemarsro

Dej:
300 g hvedemel
200 g blødt smør
1 dl kærnemælk
2 spsk sukker
1/2 vanillestang
20 g gær
1/4 tsk salt

Fyld:
2 æbler
1 dl karamel (kogt i dåsen i tre timer)

Pynt:
1 æg
Flormelis

Aftenen inden flækkes vanillestangen og kornene blandes med sukker. Bland mel, vanillesukker og salt med smøret. Rør gæren ud i den kolde mælk og bland det med melblandingen. Stil dejen på køl natten over.

Rul dejen ud til en pizza og del den i ti “lagkagestykker”. Læg en teske karamel og to stykker æblebåde på det brede stykke og rul dem sammen til horn. Pensl hornene med ægget og bag dem i en 175 grader varmluft ovn i 12-15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *