♡ 16. Karamelmuffins med æble ♡

Karamelmuffins med æbleMed 8 dage tilbage til juleaften, får I opskriften på skønne karamelmuffins med æble. Vi er trådt ind i sidste tredjedel af julehyggen, og nu skal den altså bare have fuld skrue!

Jeg får juleferie på fredag – behøver jeg at sige, at jeg glæder mig? Det skal fejres med en tur i juletivoli, kaffeaftale og årets første tur på (mine spritnye) skøjter. Jeg kan ikke finde en måde at skyde ferien bedre i gang!Karamelmuffins med æbleKaramelmuffins’ne er faktisk lidt gamle.. Jeg har haft dem liggende i gemmerne (altså opskriften, ikke kagerne! De er heldigvis spist for længst 😉 ) og ærlig talt glemt alt om dem, indtil de dukkede op som et sødt minde forleden. Jeg udviklede og bagte nemlig karamelmuffins’ne til min nieces barnedåb sidste efterår. De var en del af kagebuffeten sammen med Hindbærsnitter og Chokolademousse. Se bare her.
I dagens anledning blev de pyntet i de fineste prinsessefarver til den yndige prinsesse, men de er også virkelig fine i julefarver, skulle jeg hilse at sige.Karamelmuffins med æbleKaramelmuffins med æble, 24 stk.

250 g smør
200 g hvid chokolade
300 g brun farin
200 g lys sirup
3 dl mælk
400 g mel
2 tsk bagepulver
2 æg
3 æbler

Smelt smør, chokolade, farin, sirup og mælk i en gryde til en ensartet masse.
Sigt mel og bagepulver i chokolademassen og pisk æggene i. Skær æblerne i tern og vend dem i dejen.
Fordel dejen i muffinforme og bag dem  ved 180 grader i 20-25 minutter.

Pynt dem evt. med fin frosting af 250 g flormelis og 100 g smør pisket luftigt og måske med lidt frugtfarve blandet i.
Karamelmuffins med æbleHaps! Lige til at spise..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *