♡ 15. Cremet mandelgrød ♡

Cremet mandelgrød med hjemmelavet æblekompot Julekalenderens 15. låge gemmer på en skøn, cremet morgengrød. Det er det tætteste jeg kommer på en snyde-risengrød-på-2-minutter.
Den fortjener et comeback; den er god!

Her er min morgenmad som den har set ud hele ugen – faktisk. Jep, jeg er blevet helt vild med det, og det var faktisk ved lidt af et tilfælde, at jeg fik blandet grøden her sammen. Hvor heldig har man lov at være?
Jeg havde en lækker mandelmælk stående i køleskabet, og den skulle gerne drikkes inden udløbsdato. Samtidig havde jeg fået en stor pose hjemmedyrkede æbler fra mine forældres fryser med hjem, som med det samme blev smækket i en gryde med noget vanillesukker og tryllet om til en lækker kompot.

Og I ved, hvor meget jeg elsker havregrød om morgenen. Altså blev det til en lækker, cremet havregrød på mandelmælk toppet med hjemmelavet æblekompot på en helt almindelig hverdagsmorgen. Den smagte så godt, at jeg bliver nødt til at dele tippet – for det er nok nærmere et tip end en egentlig opskrift – med jer.

MartsmumsCremet mandelgrød med hjemmelavet æblekompotCremet mandelgrød med æblekompot, 1 pers.

1 dl havregryn
2 dl mandelmælk

Bland havregryn og mandelmælk i en skål, og kog den i mikrobølgeovnen i 1,5 minut. Tag ud og rør rundt.
Grøden kan sikkert også laves i en gryde på klassisk vis, men jeg gider ikke en gang at prøve, for det er simpelthen så nemt i mikro’en..

1 spsk æblekompot

Hæld æbler skåret i både eller store tern i en gryde med en smule sukker og en vanillestang. Lad æblerne koge ud under låg i ca. 30 min indtil konsistensen er blød og grødet. Opbevar kompotten lufttæt og i køleskabet. 

Top evt. grøden, udover kompotten, med hakkede pictasiekerner, kanel eller lakridspulver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *