♡ 13. Louises Luciabrød ♡

Louises LuciabrødI dag er det min fødselsdag – hurra, hurra, huraaaaa for mig!

Og så er det selvfølgelig d. 13. december, og derfor skal vi åbne den 13. låge i Lammeskyens Julekalender.
I havde måske allerede gættet dagens opskrift? Ja, det forstår jeg godt; I må indrømme, at den er oplagt: Luciabrød, selvfølgelig. Men det er ikke hvilke som helst Luciabrød. Det her er Louises (altså mine) Luciabrød. Jeg føler mig helt speciel (og lidt hellig) på min fødselsdag, og derfor er jeg også ret overbevist om, at mine Luciabrød er de allerbedste.
Janteloven, nej den har jeg heller ikke set for nylig… 😉

Jeg blev vækket med yndig fødselsdagssang og hevet ud af de varme dyner med flagviften, kyssen og krammen i morges. Bedre og sødere måde at blive vækket på findes vist ikke. Morgenbordet var dækket med fødselsdagssoldaten, flag, fødselsdagsservietter, friskpresset appelsinsaft, røræg med bacon, rundstykker og wienerbrød fra bageren og te og kaffe. Og et bjerg af gaver, selvfølgelig. Helt som det plejer, og det er det allerbedste!

Resten af dagen skal jeg hygge inde i København, spise masser af kage (det er privilegiet, når man er fødselsdagsbarn), høre DR Pigekorets julekoncert og ud at spise om aftenen. Det er ved at blive en årlig tradition – julekoncerten, og i år er jeg heldig, at de synger på netop min fødselsdag. Julestemningen og hyggen er ultimativ, når hårene rejser sig og det løber koldt ned af ryggen af de smukke englestemmer.
Om aftenen har vi bestilt bord hos Gorm’s, og jeg er sikker på at det bliver en lækker afslutning på en skøn dag.

Skal jeres dag gå med at bage Luciabrød? Se et fint Luciaoptog?
Jeg ønsker i hvert fald også jer en rigtig dejlig dag!Louises Luciabrød

Her er billeder af sidste års fødselsdagsbord, hvor jeg også fik søde gæster på besøg til Luciabrød og lagkage.Louises LuciabrødLouises Luciabrød

Louises Luciabrød, ca. 15 stk.

50 g smør
3 dl mælk
15 g gær (alternativt 50 g, hvis dejen kun skal hæve 1 time)
1 dl yoghurt naturel
1/2 tsk gurkemeje
75 g rørsukker
1/3 tsk salt
550 g hvedemel
1 æg til pensling
Rosiner

Smelt smørret og bland mælken i. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, gurkemeje, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt evt. på røremaskine. Sæt dejen tildækket til hævning i køleskabet natten over (eller på køkkenbordet, hvis den kun skal hæve 1 time).
Del dejen i 15 boller, og tril hver del til en 15 cm lang pølse. Form pølserne i s’er eller to s’er ovenpå hinanden. Læg luciabrødene på en beklædt bageplade. Pynt med rosiner i hullerne i s’erne og lad brødene efterhæve 30 min.
Pensl Luciabrødene med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10-12 minutter. 
Server bollerne lune, evt. med smør, marmelade og pålægschokolade til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *