♡ 11. Rustikke Jødekager ♡

Rustikke JødekagerI dag d. 11. december får I opskriften på mine yndlings Jødekager i Lammeskyens Julekalender. Kagerne er fyldt med krydderier og mandler, hvilket giver dem masser af smag og konsistens i forhold til andre jødekager.
Det her er jødekager i luksusudgaven fyldt med kardemomme, citronskal og hakkede mandler. Køkkenet dufter skønt af julekrydderier, når de kommer ud af ovnen, så pas på: Pludselig har nisserne været på spil 😉 Dog smager jødekagerne – og generelt alle småkager – bedst næste dag, så de har fået lov at køle helt af, og smagen træder bedre frem.

Rustikke JødekagerRustikke JødekagerRustikke jødekager, ca. 80 stk

250 g hvedemel
1 knsp. bagepulver
1/2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1/2 citron, revet skal herfra
130 g lyst rørsukker
60 g smuttede mandler, finthakket
200 g smør

Drys:
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk kanel

Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt smørret. Bland det hurtigt sammen med hænderne. 
Nu er der to muligheder: Den hurtige eller den, der tager lidt længere tid.

Den hurtige:
Rul dejen til 2 tykke pølser og læg dem på køl 1 time. Skær tynde skiver af pølsen.

Den, der tager lidt længere tid:
Sæt dejen på køl 1 time. Rul den tyndt ud på bordet og stik fine kager ud med en udstikker. 

Læg kagerne på en bageplade med lidt afstand imellem. Kagerne hæver kun opad. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys med kanelsukker. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter afhængig af tykkelsen på kagerne og ovnen. Hold øje med kagerne; når de bliver let gyldne er de færdige. Lad småkagerne køle af på en bagerist, og opbevar dem sidenhen i en kagedåse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *