10 varmende efterårsretter

Morgenerne bliver koldere, aftenerne mørkere, vejret mere sprødt og bladene mere gyldne. Og i takt hermed breder indehyggen sig i hver en krog af min lejlighed. Efteråret er kommet.
Selvom sommeren var omme, før den nærmest var startet, synes jeg, at det er helt okay, at dagene bliver koldere. Jeg er vild med at bo på lige netop denne breddegrad, hvor man kan mærke, at årstiderne skifter. Hver årstid har sin charme, og efteråret er bestemt ingen undtagelse; tværtimod har efteråret så meget fint at byde på. Både sjælne sensommerdage med sol fra en dybblå himmel, den allersidste fuglekvidder, gyldne blade på træerne og knitrende frisk luft. Sådan én dag, der er perfekt til en picnictur i skoven. Og så er der lidt flere af de sjaskvåde dage, hvor teen varmer helt ind i sjælen, striktrøjen føles ekstra blød og det eneste rigtige at tage sig til, er at forkæle sig selv med hjemmebagte boller.

Jeg har for alvor budt efteråret velkommen og pakket sommertøjet ned i kasser på loftet med et “tak for denne sæson og på gensyn”. Blomsterkjolerne og bikinierne måtte vige for striktrøjer, sutsko og varme vanter. Jeg havde helt glemt alt det dejlige vintertøj, jeg havde. Det føles næsten som at have fået en ny vintergarderobe foræret. Win! 🙂

For at hylde efterårets komme, og for at sende lidt af min efterårsbegejstring jeres vej, har jeg fundet mine efterårsfavoritter frem fra arkivet. Her er 10 varmende retter, jeg helt sikkert skal lave igen de næste måneder:

Cremet havregrød med banan og peanutbutter

Luksusgrød med æble, mandler og karamel

Toast á la Croque Madame

Klassisk lunende tomatsuppe

Efterårspasta med svampe

Lasagne med masser af smag og grøntsager

Cremet fiskechowder med rodfrugter

Chili con Carne med skjulte grøntsager

Squash- og bønnesalat med tahindressing

Torskegryde med porrer, spinat og rejer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *