10 tilfældige juleting om mig

Fødselsdagsglad julenisse

1. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har set tv-julekalenderen Jul i Valhal. Den julekalender har alt, jeg søger i en god julekalender: Julehygge, spænding (den klassiske “jamen, bliver det overhovedet jul i år?!”-følelse 😉), genkendelighed og identifikation, samtidig med at jeg lærer noget. Jul i Valhal har det hele – og lidt til!

2. De seneste par år har jeg startet en ny tradition med mine bedsteforældre, hvor vi bager pebernødder i starten af december. SÅ hyggeligt! December-traditioner er en kæmpe del af julehyggen for mig.

3. Min julelivret er risengrød med masser af kanelsukker og smørklat. Basta bum! Jeg har eksperimenteret med risengrød lavet på perlebyg eller fuldkornsris, men det fungerer altså ikke. Den kan dog godt laves på minimælk i en snæver vending. Meeeen julemaden skal man altså ikke pille ved, synes jeg.

4. Det er først i løbet af de seneste år, jeg har lært at spise risalamande. Da jeg var helt lille fik jeg en skål is (med mandel, sjovt nok), og da jeg blev lidt ældre fik jeg en skål risengrød (stadig med mandel). Nu spiser jeg risalamande sammen med resten af julegæsterne (men mandlen er på mystisk vis forsvundet..)

5. Julemanden kommer stadig på besøg herhjemme (også selvom jeg ikke bor hjemme længere) Hvis bare man er artig nok, siger jeg bare… 😉

6. Jeg tror, at forklaringen på min – til tider ufattelige – begejstring for juletraditioner, julehygge og julehjerter er, at jeg decideret er født ind i juleglæden. Min fødselsdag, juleaften og årets fest falder i én og samme måned, og det er den bedste på hele året. Oven i hatten er jeg vild med indendørshygge, stearinlys, filmhygge og varm te, hvilket den heller ikke får for lidt af i december.

7. Mine venner kan ikke helt følge med på mit juleniveau, og inde på min roomies værelse har hun erklæret ‘nissefri zone’. Om jeg forstår hende… 😉 Jeg tror til gengæld, at vennerne har tilgivet mig, når jeg disker op med småkager og juleklip.

8. Jeg har kun fejret juleaften én enkelt gang ude; den gang for mange år siden var det hjemme ved min farmor og farfar. Ellers har det ALTID været hjemme ved mine forældre – og jeg har på fornemmelsen, at det kommer til at være sådan mange år endnu ♥️

9. Vi går ikke i kirke juleaften. Til gengæld samles hele familien i sofaen med varm kaffe og te, hjemmebagte småkager, hjemmelavet konfekt, nisseskum, snebolde, pariserlinser og meget andet knas, der er nøjagtig det samme sortiment, som året forinden, til Disneys Juleshow. Vi joker lidt med, at Disney er vores religion 😉 Det er lige præcis dér i sofaen kl. 16.00 juleaften starter for mig.

10. Som led i julehyggen skal jeg opleve juletivoli mindst én gang i løbet af vinteren. Helst med rød næse, i tusmørket, så man rigtig kan se alle julelysene, og med lune spanskrør i vanten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *