♡ 1. Bedstes bedste pebernødder ♡

Bedstes bedste pebernødderGlædelig 1. december!
Vi åbner første låge i Lammeskyens Julekalender, og bag lågen er opskriften på de bedste pebernødder. Min bedstes bedste pebernødder.
De smager ikke som nogen andre pebernødder, man kan købe i supermarkedet. De her er den ægte vare: Krydrede, uimodståelige og knasende sprøde.
Trilningen og bagningen er et hyggeligt lille juleprojekt både store og små nisser kan deltage i.

Bedstes bedste pebernødderBedstes bedste pebernødderJeg har en årlig tradition med min bedste og morfar om, at vi bager hjemmelavede pebernødder sammen. Jeg tager hjem til dem fra skole, bliver som altid forkælet med luksus-frokost, og så går kagebagningen ellers i gang. Vi står i køkkenet i timevis og ruller og triller til den store guldmedalje. Det er ellers ikke fordi pebernødderne tager så lang tid at bage; vi tager os bare god tid, husker at holde mange kaffepauser, snakker og planlægger juleaften og bager et kæmpe lager, så der er pebernøddebeholdning til resten af december.

Sådan en råhygge-eftermiddag kan ikke afsluttes bedre end med det første afsnit af julekalenderen i fjernsynet ledsaget af julete og friskbagte pebernødder.
Det er 1. december-lykke på en vinterdag.

Bedstes bedste pebernødderBedstes bedste pebernødderBedstes bedste pebernødder, 

125 g smør
125 g sukker
275 g mel
1 æg
1 tsk natron
1/2 tsk ingefær
3/4 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1/4 tsk hvid peber

Rør eller ælt først smør og sukker sammen, og rør derefter resten af ingredienserne i dejen. Rul dejen til pølser á ca. 1 cm i omkreds.
Lad dejen hvile i køleskabet – helst natten over, men ellers bare et par timer, hvis tålmodigheden ikke rækker.
Skær pølserne i skiver á 1 cm og rul pebernødderne runde mellem to hænder. Vær opmærksom på, at de hæver til dobbelt størrelse. Læg dem på en bageplade med god afstand imellem.
Bag pebernødderne ved 200 grader i 8-10 minutter indtil de har fået lidt farve.
Køl dem ned på en bagerist, og sørg for at de er helt kolde inden de lægges i en kagedåse eller anden lufttæt beholder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *