♡ 3. Hjemmelavet Chaisirup ♡

Hjemmelavet chaisirupBag dagens låge gemmer sig lidt lækkert at varme sig på. Krydderduftende, julesød og sjælevarmende chailatte. Under fremstillingen blander duften af de skønne krydderier sig i hele køkkenet og lokker med varme tæpper, fingerflet og julemusik. Julehyggen bliver ikke meget rarere for mit vedkommende!

I får opskriften på Hjemmelavet Chaisirup, som lynhurtigt blandes i en kop varm mælk, drysses med lidt kanel eller lakrids på toppen og nydes sammen med yndlingsjulehyggevenner.Hjemmelavet chaisirupPrøv også at tilsætte lidt Chaisirup til din Café Latte. Kaffen får en skøn julekrydret smag!Hjemmelavet chaisirupHjemmelavet Chaisirup, ca. 2 dl.

3 spsk Earl Grey
2 dl vand
15 hele nelliker
10 hele stjerneanis
15 hele peberkorn
3 spsk stødt kanel
1/2 tsk stødt muskat
2 tsk vanillepulver
1 dl rørsukker
2 dl brun farin
1 spsk glukosesirup (kan udelades)

Lav en te af 3 spsk earl grey og 2 dl vand. Lad den trække i 5 min – den skal blive rigtig stærk. Rist imens krydderierne i en tør gryde til de begynder at dufte. Tilsæt sukker, glukosesirup og tevandet (uden blade) og lad det reducere indtil det får sirupskonsistens. Det tager ca. 10 min. Hæld siruppen igennem en si og derefter på et rent glas eller flaske.

Chai Latte:
Varm mælken op i mikrobølgeovnen eller en gryde. Skum den evt. Hæld 1 spsk. chai sirup i koppen sammen med den varme mælk. Rør godt rundt og server – evt. med lidt kaneldrys på toppen.

Siruppen kan holde sig på køl i mange måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *